Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού


Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Γίνονται τέλεια!!!

1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
χυμό από μισό λεμόνι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
αλεύρι μισό πακέτο φαρίνα και όσο πάρει το υπόλοιπο να είναι μαλακό Νο 2, (περίπου 800 γραμμάρια).

Χτυπώ το λάδι με τη ζάχαρη για 4 λεπτά και προσθέτω τους χυμούς, το ξύσμα και το κονιάκ.
Ανακατεύω τη μισή φαρίνα με τη σόδα και το μπέικιν και τα ρίχνω στο μείγμα. 
Προσθέτω σιγά - σιγά το αλεύρι (όσο χρειαστεί).
Πλάθω τα κουλουράκια και ψήνω στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά με αντιστάσεις,
Αν θέλω πασπαλίζω και με σουσάμι.