Σουφλέ ζυμαρικών


Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Σουφλέ ζυμαρικών

Υλικά
1 πακέτο πένες (σέλινο)
1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά (καρότο, καλαμπόκι, αρακά, αν έχει φασολάκια τα βγάζω)
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο σε 4 κουταλιές λάδι
1 αυγο
400 γραμμάρια τυριά (διάφορα κίτρινα)
22 φέτες μπεικον ή ότι έχετε
Πιπέρι

Βράζω τα ζυμαρικά μαζί με τα ανάμεικτα λαχανικά για 6 λεπτά.
Σοτάρω λίγο το μπεικον κομμένο σε κομματάκια.
Τα σουρωνω,  ρίχνω λίγο βούτυρο και τα βαζω στο πυρεξ μαζί με το μισό τυρί, το κρεμμύδι, το μπεικον και τα ανακατεύω καλά.
Πάνω βάζω το υπόλοιπο τυρί.
Χτυπω ενα αυγο, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και ρίχνω λίγο - λίγο με την κουτάλα να πάει παντού.
Σκεπαζω με αντικολλητικο χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνω για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Στο τέλος αφαιρώ το χαρτί και αφήνω 5 λεπτά στους 250 να πάρει χρώμα.
Αν δεν βάλουμε αντικολλητικο χαρτί θα κολλήσουν τα τυριά. Αν το αφήσουμε ξεσκεπαστα θα ξεραθούν τα ζυμαρικά.
Στη φωτογραφία τα βλέπετε που διαλύθηκαν γιατί τα σερβιραμε ζεστά .