Μπανόφι με Μερέντα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΠΑΝΟΦΙ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπανόφι με Μερέντα

250 γρ. μπισκότα digestive
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. Μερέντα
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
1 φυτική σαντιγί 500 γρ.
2 μπανάνες
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω τα μπισκότα τριμμένα στο multi με το βούτυρο και τη Μερέντα και ανακατεύω καλά. 
Τα στρώνω σε μια αποσπώμενη φόρμα και τα πιέζω να γίνει λείο.
Ψηνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.
Το αφήνω να κρυώσει.
Μετά βάζω πάνω στην βάση 3 κ.σ από το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το στρώνω να πάει παντού.
Στρώνω από πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και από επάνω την κρέμα που έχω χτυπήσει να αφρατέψει και έχω προσθέσει το μισό κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Στρώνω την επιφάνεια και στολίζω με το υπόλοιπο καραμελωμένο που το βάζω σε κορνέ και λίγη τριμμένη κουβερτούρα.