Πεντανόστιμη τούρτα Snickers


Μια συνταγή της κυρίας Ιουλίας Τζηκα για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ SNICKERS από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Πεντανόστιμη τούρτα Snickers

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
2 αυγα, 
200 γρ. ζάχαρη, 
130 γρ. σπορέλαιο, 
1 φακελάκι μπέικιν, 
250 γρ. αλεύρι, 
50 γρ. κακάο, 
280 γρ. γάλα

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνω σιγά - σιγά το λάδι και μετά το γάλα.
Προσθέτω κοσκινισμένο αλεύρι με μπέικιν και κακάο.
Τα ανακατεύω όλα με την σπάτουλα.
Το ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου για μισή ώρα.
Δοκιμάζω με ξυλάκι.
Αφού ψηθεί το αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.
Το κόβω στα τρία κομμάτια...

ΚΑΡΑΜΕΛΑ
200 γρ. ζάχαρη, 
200 ml. κρέμα γάλακτος, 
40 γρ. βούτυρο

Λιώνω σιγά - σιγά την ζάχαρη στο κατσαρολάκι μέχρι να γίνει καραμέλα.
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνω μέσα στην καραμέλα και ανακατεύω μέχρι να ενωθεί.
Ρίχνω το βούτυρο και τη βράζω 3 - 4 λεπτά στην μεσαία φωτιά.
Αφήνω να κρυώσει πολύ καλά η καραμέλα μου.
Τη ρίχνω σε ένα μπολ (αφήνοντας 3 κουτ. της σούπας στην ακρη). 
Στο μπλέντερ λιώνω 150 γρ φιστίκια (αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε και ολόκληρα), τα ρίχνω μέσα στην καραμέλα και τα χτυπάω με το μίξερ.

ΚΡΕΜΑ
300 γρ κρέμα γάλακτος, 
3 κουτ. της σούπας καραμέλα

Τα χτυπάω πολύ καλά μαζί

ΣΟΚΟΛΑΤΑ
200 μλ κρέμα γάλακτος, 
200 γρ σοκολάτα, 
50 γρ βούτυρο

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και την βάζω στην φωτιά.
Ανακατευω συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Στο τέλος προσθέτω το βούτυρο, κλείνω την φωτιά και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά και να σφίξει, εγώ την έβαλα στον καταψύκτη.
Αφού κρύωσε, τη χτύπησα με το μίξερ και έγινε αφράτη, μαλακή σοκολάτα.

ΣΙΡΟΠΙ 
2 κουτ, της σούπας νερό, 
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη, 
1 κουτ. της σούπας κακάο..

ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΩΝΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ
Βάζω στην πιατέλα ένα παντεσπάνι, το σιροπιαζω πολύ καλά, από πάνω αλείφω μπόλικη κρέμα.
Από πάνω βάζω κρέμα μόνο γύρω - γύρω στην άκρη (για να μην βγει η καραμέλα) και στην μέση βάζω την καραμέλα με τα φιστίκια..
Από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και κάνω πάλι το ίδιο.
Στο τέλος βάζω το τελευταίο παντεσπάνι, το σιροπιαζω, αλειφω με την κρέμα όλη την τούρτα γύρω γύρω.
Απλώνω από πάνω την σοκολάτα και διακοσμώ με φιστίκια.
Είναι πάρα πολύ νόστιμη η τούρτα όμως θέλει πολύ χρόνο, υπομονή, και πολύ δουλειά για να γίνει... Αλλά να σας πω την αλήθεια, άξιζε, είναι πάρα πολύ νόστιμη.