
Υλικά
- 5 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο Soft
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 κεσεδακι γιαουρτι πληρες αγελαδος
- 1 βανιλετα για αρωμα ή ξυσμα απο δυο μικρα πορτοκάλια
- 500 γρ. αλευρι φαρίνα κοσκινισμενη
Εκτέλεση
- Καλο χτυπημα αυγα με ζαχαρη.
- Προσθετουμε μετα το βουτυρο συνεχιζοντας το χτυπημα, εν συνεχεία το γιαουρτι, τη βανιλετα και στο τελος προσθετουμε το αλευρι.
- Αν θελουμε ριχνουμε μεσα κομματακια σοκολατας η ό,τι αλλο θελουμε, περιπου μια χουφτα, τα ανακατευουμε καλα με το αλευρι και το ριχνουμε στο μειγμα ανακατευοντας με μια σπατουλα να ενωθει καλα.
- Βαζουμε σε βουτυρωμενη φόρμα σε προθερμασμένο φουρνο, στους 170 βαθμούς για μια ωρα.
- Το αφηνουμε για λιγη ωρα και μετα ριχνουμε πανω γλασο σοκολατας και αν θελουμε λιγη τρουφα.
Δημιουργός συνταγής: Anastasia Kyr