Κέικ εύκολο και αφράτο



ΚΕΙΚ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ


Υλικά

  • 5 αυγά 
  • 250 γρ. βούτυρο Soft
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι πληρες αγελαδος
  • 1 βανιλετα για αρωμα ή ξυσμα απο δυο μικρα πορτοκάλια
  • 500 γρ. αλευρι φαρίνα κοσκινισμενη


Εκτέλεση

  1. Καλο χτυπημα αυγα με ζαχαρη.
  2. Προσθετουμε μετα το βουτυρο συνεχιζοντας το χτυπημα, εν συνεχεία το γιαουρτι, τη βανιλετα και στο τελος προσθετουμε το αλευρι.
  3. Αν θελουμε ριχνουμε μεσα κομματακια σοκολατας η ό,τι αλλο θελουμε, περιπου μια χουφτα, τα ανακατευουμε καλα με το αλευρι και το ριχνουμε στο μειγμα ανακατευοντας με μια σπατουλα να ενωθει καλα.
  4. Βαζουμε σε βουτυρωμενη φόρμα σε προθερμασμένο φουρνο, στους 170 βαθμούς για μια ωρα.
  5. Το αφηνουμε για λιγη ωρα και μετα ριχνουμε πανω γλασο σοκολατας και αν θελουμε λιγη τρουφα.


Δημιουργός συνταγής: Anastasia Kyr

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!