Κρεατόπιτα Κεφαλλονιάς



Μια συνταγή της κυρίας Βικυς Γκαρλα Σαρλη για ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρεατόπιτα Κεφαλλονιάς

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ
Με αρνί και χοιρινό (κρέατα που έμειναν από την πρωτοχρονιά, τα είχα μαγειρέψει στη γάστρα). Κόβουμε μικρά κομματάκια τα κρέατα. 
Σε τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε 2 κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και 2 σκελίδες σκόρδο. 
Βάζουμε 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με 1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο. 
Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα και 1/2  φλυτζάνι νερό, μαϊντανό, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι και το κρέας.
Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πιει τα υγρά. 
Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. 
Ρίχνουμε 1 αυγό. 
Άνοιξα και φύλλο με ζύμη που έφτιαξα με 600 γρ αλεύρι, 1/2 κούπα λάδι, αλάτι, 3 κ.γ. ξύδι και νεράκι. 
Βγήκαν 4 φύλλα. 
Βάζουμε δύο φύλλα κάτω λαδωμένα ένα - ένα, το μείγμα, από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι και κλείνουμε με τα άλλα δύο φύλλα επίσης λαδωμένα. 
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για μία ώρα περίπου.