Νηστίσιμο μυρμηγκάτο κέικ



Μια συνταγή της κυρία Αναστασιας Βλαχου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΚΕΙΚ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμο μυρμηγκάτο κέικ

ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΟ!!
ΜΕ ΠΟΛΎ ΆΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΚΑΚΆΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνα 230 γρ. Καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνα ζάχαρη
2 φλυτζανες χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες άρωμα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
1 σακουλάκι τρούφα κουβερτούρας
 
Επικάλυψη με ΓΛΑΣΟ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ
1 κούπα νερό 250 γρ.
40 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάω το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, τις βανίλιες και το χυμό από τα πορτοκάλια.
Σταματάω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder και το ανακατεύω με τη μαρίζ.
Στο τέλος προσθέτω και την τρούφα και ανακατεύω απαλά με τη μαρίζ
Το ψήνω στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.
Ο χρόνος εξαρτάται από τη δύναμη που έχει ο φούρνος μας.
Χρησιμοποιώ ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή μαχαίρι για να δω εάν είναι έτοιμο (Να μη κολλάει επάνω δλδ).
Στη φόρμα μου χρησιμοποιώ λίγο καλαμποκέλαιο, κακάο και λίγο αλεύρι για να ξεκολλήσει εύκολα.
Το ταψάκι μου είναι Νο26
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρω και του προσθέτω το ΓΛΑΣΟ.
Έχω βάλει σε ένα κατσαρολάκι το κακάο, νερό σοκολάτα και το ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει. Στο τέλος του προσθέτω 1 κουταλάκι μέλι και 1 κ.γ. καλαμποκέλαιο.
Πάνω Από το ΓΛΑΣΟ έτριψα ένα πορτοκάλι!