Κοτόπιτα



ΚΟΤΟΠΙΤΑ

Όπως λένε η εξοχή ανοίγει την όρεξη έτσι και εγώ πήρα την κοτόπιτα μου και βγήκα στο μπαλκόνι να τη φάω ελάτε για παρέα.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί ένα ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ή ΚΟΥΡΟΥ  (αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε δικό σας).
Μετά βράζουμε για περίπου μισή ώρα ένα ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.
Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε με 3 - 4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ και 1 ΠΡΑΣΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ (αν θέλετε).
Μόλις σοταριστούν καλά προσθέτουμε ψιλοκομμένο ΑΝΗΘΟ και ΜΑΪΝΤΑΝΟ, 1 ΑΥΓΟ, 1 μικρή ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, 100 γρ. ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ σε κυβάκια, 100 γρ. τριμμένη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ και αν θέλουμε 3 - 4 φέτες ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ (ή ΜΠΕΪΚΟΝ σε κυβάκια) και ανακατεύουμε καλά.
Η γέμιση είναι έτοιμη.
Τη στρώνουνε καλά, βάζουμε το άλλο ΦΥΛΛΟ από πάνω, ραντίζουμε με ΛΑΔΙ και ρίχνουμε λίγο ΣΟΥΣΑΜΙ.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για 35 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.


Credits:
Παναγιώτης Κυριακούλιας (συνταγή)
Μένια Στεφοπούλου (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτόπιτα