Κοτόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΚΟΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Κοτόπιτα

Όπως λένε η εξοχή ανοίγει την όρεξη έτσι και εγώ πήρα την κοτόπιτα μου και βγήκα στο μπαλκόνι να τη φάω ελάτε για παρέα.
Φυσικά η συνταγή είναι του αγαπημένου μας διαχειριστή, Παναγιώτη Κυριακούλια,

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας ή κουρού (αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε δικό σας).
Μετά βράζουμε για περίπου μισή ώρα ένα στήθος κοτόπουλο.
Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε με 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 πιπεριά Φλωρινης και 1 πράσο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (αν θέλετε).
Μόλις σοταριστούν καλά προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, 1 αυγό 1 μικρή κρέμα γάλακτος, 100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια, 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα και αν θέλουμε 3 - 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (ή μπέικον σε κυβάκια) και ανακατεύουμε καλά.
Η γέμιση είναι έτοιμη.
Τη στρώνουνε καλά, βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω, ραντίζομαι με λάδι και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για 35 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.