Πάβλοβα


Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΠΑΒΛΟΒΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Πάβλοβα

Το γλυκό πάβλοβα είναι μια τούρτα που αποτελείται από στρώσεις μαρέγκας (αντί για παντεσπάνι) και ενδιάμεσα εμπλουτίζεται με σαντιγί και φρούτα. 
Η μαρέγκα, τραγανή από έξω και από μέσα μαλακή και υγρή, συνδυάζεται αρμονικά με την βελούδινη σαντιγί και τα δροσερά, τραγανά φρούτα. Το αποτέλεσμα; Μια γεύση από παράδεισο...
Ανάλαφρο και αέρινο γλυκό!

190 γρ. ασπραδια
190 γρ. ζαχαρη κρυσταλλική
190 γρ. αχνη ζάχαρη
1 κ.γ κορν φλάουρ
βανίλια

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Προσθέτουμε κοσκινισμένα την άχνη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Βαζουμε σε κορνε και κάνουμε σχέδια πάνω σε λαδόκολλα (εγώ έκανα 2 δίσκους).
Ψήνουμε στους 80° για 2 ώρες.
Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε να στεγνώσουν.

Σάλτσα φράουλας: 
10 φράουλες ψιλοκομμένες 
3 κουταλιές ζάχαρη 
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύω συχνά και στο τέλος προσθέτω 4 σταγόνες λεμόνι.

Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.

Σαντιγί: 
1 ερμόλ και μισό ζαχαρούχο, τα χτυπάμε.

Το γλυκό το στήνουμε όταν το σερβίρουμε.
Μπεζέδες, σαντιγί, σάλτσα φράουλας, αμύγδαλο, μπεζέδες, σάλτσα φράουλας, φράουλες, αμύγδαλο, φύλλα δυόσμου.