Χοιρινό στη λαδόκολλα



Μια συνταγή της κυρίας Λένας Χριστοπούλου για ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ


Χοιρινό στη λαδόκολλα

Η συνταγή είναι της κ. Γκόλφω Νικολού και είναι πραγματικά λουκουμάκι!!

2 κιλά χοιρινό σε κομμάτια (εγώ βάζω λαιμό)
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο (εγώ έβαλα δύο μεγάλες)
200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί
2 κομμάτια ντομάτα

Τοποθετούμε σ' ένα ταψάκι αλουμινόχαρτο σταυρωτά αφήνοντας και στα πλάγια αρκετό ώστε να σκεπαστεί το κρέας. 
Πάνω απ' το αλουμινόχαρτο τοποθετούμε και ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και μέσα βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος (μπορούμε και από βραδίς).
Προσθέτουμε πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο, ρίγανη και κουρκουμά αν έχουμε.
Σ' ένα βαζάκι φτιάχνουμε ένα μίγμα με: λίγο ελαιόλαδο, 1 φλιτζανάκι κρασί, κύβο λαχανικών τριμμένο, λίγο λεμόνι, αν θέλουμε μουστάρδα, μισό κουταλάκι μέλι ή πετιμέζι τα χτυπάμε όλα μαζί και περιχύνουμε το κρέας. 
Κλείνουμε καλά σαν δεματάκι απ' όλες τις πλευρές και ψήνουμε για δυο ώρες περίπου στους 200 βαθμούς.
Ένα πεντάλεπτο περίπου προς το τέλος του φαγητού, εγώ άνοιξα λίγο τα χαρτιά για να πάρει ελαφρύ χρώμα το κρέας.
Από την πρώτη φορά που το έφτιαξα το έχω πραγματικά λατρέψει!