Μάφινς αλλιώς...



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΜΑΦΙΝΣ ΑΛΛΙΩΣ... από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μάφινς αλλιώς...

Υλικά
1 αυγό
200 γρ. χλιαρό γάλα
1 μαγιά ξερή
100 ml. λάδι
470 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση
ότι θέλετε, εγώ έκανα με Mερέντα, με φράουλα, με φρούτα του δάσους και βύσσινο.

1 κρόκο για να πασπαλίσουμε πριν μπούνε στο φούρνο.

Στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1 κ.σ αλεύρι και αφήνουμε για 10 λεπτά. 
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ελαφρώς χτυπημένο το αυγό, το λάδι και το μίγμα με τη μαγιά. 
Ζυμώνουμε μια μαλάκια ζύμη. 
Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια ή από 65 γρ . 
Κάνουμε μπάλες και ανοίγουμε σε φυλλα (θα δείτε στις φωτογραφίες ) 14×18 και κάνετε τις γραμμές.
Τα γεμίζουμε και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. 
Λαδώνουμε τη φόρμα μια - μια θήκη πριν μπει το καθένα σαλιγκάρι. 
Αφήνουμε για αλλά 15 λεπτά, μετά αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.