Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε με το ειδικό εργαλείο ή με ψαλίδι λεπτές μακριές λωρίδες τη φλούδα 4 πορτοκαλιών.
Βράζουμε τις λωριδίτσες σε νερό τρεις φορές από 3 λεπτά, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό για να φύγει η πικρίλα.
Με 1 ποτήρι ζάχαρη και 1/2 νερό ετοιμάζουμε ένα πυκνό σιρόπι.
Μόλις γίνει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τις λωριδίτσες να βράσουν μέχρι να γίνουν διάφανες.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και 1 κουταλιά γλυκόζη. 
Το διατηρούμε σε γυάλινα βάζα.