Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε με το ειδικό εργαλείο ή με ψαλίδι λεπτές μακριές λωρίδες τη φλούδα 4 πορτοκαλιών.
  2. Βράζουμε τις λωριδίτσες σε νερό τρεις φορές από 3 λεπτά, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό για να φύγει η πικρίλα.
  3. Με 1 ποτήρι ζάχαρη και 1/2 νερό ετοιμάζουμε ένα πυκνό σιρόπι.
  4. Μόλις γίνει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τις λωριδίτσες να βράσουν μέχρι να γίνουν διάφανες.
  5. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και 1 κουταλιά γλυκόζη. 
  6. Το διατηρούμε σε γυάλινα βάζα.

Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi