
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε με το ειδικό εργαλείο ή με ψαλίδι λεπτές μακριές λωρίδες τη φλούδα 4 πορτοκαλιών.
- Βράζουμε τις λωριδίτσες σε νερό τρεις φορές από 3 λεπτά, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό για να φύγει η πικρίλα.
- Με 1 ποτήρι ζάχαρη και 1/2 νερό ετοιμάζουμε ένα πυκνό σιρόπι.
- Μόλις γίνει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τις λωριδίτσες να βράσουν μέχρι να γίνουν διάφανες.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και 1 κουταλιά γλυκόζη.
- Το διατηρούμε σε γυάλινα βάζα.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi