
ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ
Υπέροχη μαστιχωτή και ελαφριά Ζαμπονοκασερόπιτα με σπιτικό φύλλο κουρού!!
Υλικά
Για το φύλλο:
Για τη γέμιση:
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
- 1 Βιτάμ ή 3/4 κούπας ηλιέλαιο
- 1 στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 1 αυγό, χτυπημένο
- Αλεύρι φαρίνα (όσο χρειαστεί για να έχουμε μια μαλακή ζύμη)
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- Ζαμπόν μπούτι χωρίς το άσπρο μέρος (λίπος) ή καπνιστή γαλοπούλα
- 2 ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρια, στεγνωμένες με χαρτί κουζίνας
- Πιπεριά (προαιρετικά)
- Μια στρώση κασέρι τριμμένο κάτω
- Τριμμένο κασέρι με gouda επάνω
- Ρίγανη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το Βιτάμ ή το ηλιέλαιο με το γιαούρτι και το χτυπημένο αυγό.
- Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι φαρίνα, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει, έτσι θα ανοίγει πιο εύκολα.
- Κόβουμε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα σε κομμάτια.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες (αν τη χρησιμοποιήσουμε).
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
- Ανοίγουμε το πρώτο μέρος της ζύμης ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με έναν πλάστη και το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
- Στρώνουμε πρώτα το τριμμένο κασέρι, μετά το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα, τις φέτες ντομάτας και την πιπεριά.
- Καλύπτουμε τη γέμιση με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι και το gouda.
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Ανοίγουμε το δεύτερο μέρος της ζύμης και καλύπτουμε τη γέμιση.
- Σφραγίζουμε καλά τις άκρες.
- Βρέχουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά η ζύμη.
Παρατηρήσεις:
Δεν λαδώνουμε το φύλλο!Δημιουργός συνταγής: Μαρια Παπαχαραλαμπους
