Ζαμπονοκασερόπιτα με σπιτικό φύλλο κουρού



Μια συνταγή της κυρίας Μαριας Παπαχαραλαμπους για ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Ζαμπονοκασερόπιτα με σπιτικό φύλλο κουρού

1 Βιτάμ η 3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
1 χτυπημένο αυγό
1 αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι αλάτι

Ή γέμιση είναι ζαμπόν μπούτι, χωρίς το άσπρο μέρος (το λίπος δηλαδή ), ή καπνιστή γαλοπούλα, 
2 ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρια, στεγνωμένες με χαρτί κουζίνας, 
πιπεριά 
και μια στρώση κασέρι κάτω, τριμμένο κασέρι με gouda επάνω.
Πασπαλίζω ρίγανη από πάνω.

Γίνεται υπέροχη, μαστιχωτή και ελαφριά.
Δεν λαδώνω το φύλλο ποτέ.
Αρκετά λιπαρά έχει με τα τυριά.
Τη βρέχω με νερό.
Το φύλλο το παγώνω και μετά το ανοίγω ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Γι' αυτό χρησιμοποιώ το Βιτάμ.