
Υλικά
- 1/2 κιλό πένες
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- Μία κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο τυρί κρέμα (200 γρ)
- 700 γρ τυρί γκούντα τριμμένη
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζω τις πένες λιγότερο από την ώρα που αναγράφεται στη συσκευασία γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο και σουρώνω.
- Στην ίδια κατσαρόλα μαραίνω λίγο το μπέικον, προσθέτω τις πένες, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και λίγο τυρί γκούντα και ανακατεύω καλά.
- Σε ένα πυρέξ ρίχνω τις πένες, βάζω το τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Βικτωρία Σιόζιου