
Υλικά
- 3 φύλλα κρούστας
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.σ κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το βούτυρο.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία και ανακατεύουμε έως ότου πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.
- Σε ταψί 32εκ. στρώνουμε τα 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί.
- Λαδώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και τα γυρνάμε προς τα μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Δημιουργός συνταγής: Βικτωρία Σιόζιου