Γαλατόπιτα



ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ


Υλικά

  • 3 φύλλα κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι


Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το βούτυρο.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία και ανακατεύουμε έως ότου πήξει η κρέμα.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.
  4. Σε ταψί 32εκ. στρώνουμε τα 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί.
  6. Λαδώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και τα γυρνάμε προς τα μέσα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  8. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.



Δημιουργός συνταγής: Βικτωρία Σιόζιου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!