Μακαρονάδα με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μακαρονάδα με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές

Ένα απλό νηστίσιμο φαγητό
αλλά υγιεινό ,αρωματικό και νόστιμο!!!
Γιατί όταν τα μακαρόνια βράσουν μέσα...σε αυτή τη σάλτσα...γίνονται ακόμα πιο νόστιμα!

ΥΛΙΚΆ
300 γρ μανιτάρια λευκά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1/2 κούπα νες ελαιόλαδο
μαϊντανό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι
νερό
500 γρ. μακαρόνια χοντρά Νο5 με τη τρύπα
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα (νταβά) βάζω το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τα σκόρδα με λίγο νεράκι και το ανακατεύω μέχρι να εξατμιστεί και να φύγει η σπιρτάδα τους.
Στη συνέχεια ρίχνω το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα ανακατεύω.
Προσθέτω τον πελτέ, ανακατεύω και σβήνω με λίγο λευκό κρασί. 
Περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τις 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και βραζω με νερό για 10'.
Στη συνέχεια προσθέτω όλες τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια, τον κύβο λαχανικών και νερό μπόλικο.
Μόλις βράσει ρίχνω το πακέτο μακαρόνια, αλάτι και πιπέρι και βράζω στον αναγραφόμενο χρόνο.
Το μαϊντανό τον προσθέτω 5' πριν το τέλος.
Εάν το νερό δε φτάνει προσθέτω μόνο ζεστό.