
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο ταψί μας βάζουμε κομμένα σε ροδέλες τα λαχανικά μας: κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες, καρότα και πιπεριές.
- Προσθέτουμε 2 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες, σκόρδο, 1 δαφνόφυλλο, ντομάτα σε καρεδάκια, μαϊντανό, δυόσμο και δεντρολίβανο.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο καυτερό (μπούκοβο) και λίγη ζάχαρη.
- Βάζουμε το λάδι, συμπληρώνουμε με νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει με λίγη σάλτσα το φαγητό μας.
- Ένα τέταρτο πριν το κλείσουμε ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τα λουκάνικα και αφήνουμε να πάρει ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Αγγελικη Πλατη