Μπριάμ με λουκάνικα



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικης Πλατη για ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Μπριάμ με λουκάνικα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ταψί μας βάζουμε κομμένα σε ροδέλες τα λαχανικά μας: κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες, καρότα και πιπεριές.
Προσθέτουμε 2 κρεμμύδια σε χοντρές φέτες, σκόρδο, 1 δαφνόφυλλο, ντομάτα σε καρεδάκια, μαϊντανό, δυόσμο και δεντρολίβανο. 
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο καυτερό (μπούκοβο) και λίγη ζάχαρη.
Βάζουμε το λάδι, συμπληρώνουμε με νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει με λίγη σάλτσα το φαγητό μας. 
Ένα τέταρτο πριν το κλείσουμε ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τα λουκάνικα και αφήνουμε να πάρει ωραίο χρώμα.