Κεφτεδάκια φούρνου



Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Κεφτεδάκια φούρνου

1 κιλό κιμά ανάμεικτο ή ελιά
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα γάλα
2 αυγά
1 πατάτα τριμμένη
1 σφηνάκι ξύδι
Μισή κούπα λάδι
Μισό κύβο λαχανικών
Δυόσμο ξερό,
ρίγανη,
αλάτι,
πιπέρι

Ζυμώνουμε καλά (εγώ το βάζω στο μίξερ) 5 λεπτά και το βάζουμε στο ψυγείο.
Ανάβω το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Σε βαθύ πιάτο βάζω 1 κούπα λάδι, πλάθω τους κεφτέδες και τους βουτάω στο λάδι. 
Τους βάζω στο ταψί του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνω να πάρουν χρώμα περίπου 20 λεπτά με αέρα και γκριλ.
Συνοδεύτηκαν από πατάτες και σαλάτα.