Brownies με ελαιόλαδο και frosting κακάο



Μια συνταγή για BROWNIES ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ FROSTING ΚΑΚΑΟ από τη σελίδα ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Brownies με ελαιόλαδο και frosting κακάο

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10

Υλικά για τα brownies
90 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
90 ml ελαιόλαδο
170 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
0,25 κ.γ. αλάτι
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Yλικά για Frosting κακάο
450 γρ. μείγμα σε σκόνη για frosting κακάο Easy Bake
125 γρ. νερό (ή ½ κούπας του τσαγιού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κουβερτούρα και το ελαιόλαδο σε ανοξείδωτο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε λείο σοκολατένιο μείγμα
Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από το καθένα
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
Ψήνουμε τα brownies σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 30-35 λεπτά. Έπειτα από 10 λεπτά τα ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 50 λεπτά
Ετοιμάζουμε το frosting κακάο. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα σε σκόνη για frosting κακάο μαζί με το νερό, με τη βοήθεια μίας κουτάλας ή σπάτουλας, έως ότου το παραγόμενο frosting να γίνει λείο και ομοιόμορφο
Απλώνουμε μια παχιά στρώση frosting κακάο πάνω στα brownies. Τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.