Νηστίσιμα κουλουράκια βανίλια - πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Ελενης Σιδηροπουλου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα κουλουράκια βανίλια - πορτοκάλι

Μπορείτε να τα κάνετε και αρτύσιμα προσθέτοντας αυγά!!
Η επιλογή δική σας

Υλικά:
300γρ ζάχαρη ή 1,5 κούπα
300γρ. Ηλιέλαιο ή 1,5 κούπα
300γρ. Χυμό πορτοκαλιού ή 1,5 κούπα
2 αυγά για όσους δεν νηστεύουν( αλλιώς τα παραλείπετε)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1200 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκους με λίγο νεράκι για επάλειψη

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη, όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω.
Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μας.
Αν κολλάει δεν βάζουμε άλλο αλεύρι!
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά περίπου