Υπέροχα σάντουιτς με cloud breads


Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ CLOUD BREADS από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Υπέροχα σάντουιτς με cloud breads

Πεντανόστιμα και αφράτα!!

Σήμερα έφτιαξα από τα αγαπημένα μου υγιεινά χάμπουργκερ που τα λατρεύω. 
Με ψωμάκια cloud bread. Γίνονται εύκολα γρήγορα και είναι πεντανόστιμα. 
Μπορούν να φαγωθούν με ότι σας αρέσει είτε με μαρμελάδα είτε με μέλι είτε με Μερέντα ακόμα και αλμυρά.
Ας πούμε η μικρή μου τα τρώει με ταχίνι και μέλι.
Εγώ σήμερα τα έφτιαξα με σπιτική μαγιονέζα, κασέρι, ντομάτα, μαρούλι και προσούτο,
Τι να πω απλά θεϊκά!!

Υλικά
3 αυγά
3 κ.σ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κ.γ baking powder
( αν θέλετε αντί για κρέμα τυρί μπορούμε να βάλουμε μία μπανάνα)

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με το baking powder. 
Με το Multi ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί κρέμα και τα προσθέτουμε μετά στη μαρέγκα.
Με ένα κουτάλι της σούπας φτιάχνουμε τα συννεφάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Μόλις κρυώσουν αλείφουμε ένα συννεφάκι με κρέμα τυρί, βάζουμε το προσούτο. από πάνω μαρούλι και ξανά κλείνω με συννεφάκι.

Για τη μαγιονέζα ανακατεύουμε στο ραβδομπλέντερ:
3 κρόκους, 
150 ml ελαιόλαδο 
λίγο αλάτι 
το χυμό από μισό λεμόνι 
μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 
και ελάχιστο μαύρο πιπέρι. 
(Το ανακάτεμα γίνεται από κάτω προς τα πάνω. )




Mε κρέμα τυρί, prosciutto και μαρούλι


Χάμπουργκερ με τα ψωμάκια συννεφάκια cloud bread, με μπιφτέκι, κασέρι, gouda, μαρούλι και σπιτικό τζατζίκι.

Για το μπιφτέκι...
Ανάμεικτο κιμά φρέσκο κρεμμυδάκι σκόρδο ντομάτα αυγό κύμινο ελάχιστο τριμμένο κασέρι αλάτι μαύρο πιπέρι μαϊντανό . ( ψωμί δεν βάζω λόγω διατροφής) και το έψησα στην τοστιέρα. Το έβαλα πρώτο σε λαδόκολλα και μετά το έβαλα χωρίς για να πάρει λίγο χρώμα.

Για το τζατζίκι...
Στραγγιστό γιαούρτι σκόρδο αγγούρι το οποίο το στίβουμε πάρα πολύ καλά άνηθο αλάτι και ξύδι.