
Υλικά
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
260 γρ. γάλα χλιαρό προς κρύο
440 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύσμα λεμονιού
3 - 4 σταγόνες άρωμα καραμέλας
260 γρ. γάλα χλιαρό προς κρύο
440 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύσμα λεμονιού
3 - 4 σταγόνες άρωμα καραμέλας
400 γρ. φαρίνα κόκκινη
4 κ.σ κακάο
4 κ.σ κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάω βούτυρο - ζάχαρη να αφρατέψει, μετά ρίχνω ένα - ένα τα αυγά χτυπώντας, το ξύσμα, το γάλα, τις βανίλιες και το άρωμα .Τέλος ρίχνω λίγο - λίγο το αλεύρι χτυπώντας.
Βουτυρώνω μια φόρμα κέικ και αλευρώνω καλά παντού, μετά ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για μία ώρα.
Επικάλυψη
Σε κατσαρολάκι βάζω περίπου 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και όταν πάει να πάρει βράση, αποσύρω και ρίχνω μέσα μία κουβερτούρα γάλακτος και λίγο σιρόπι καραμέλα.
Δεν ακουμπώ για 4 λεπτά.
Μετά τα 4 λεπτά ανακατεύω με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και περιχύνω το κέικ μου.
Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη, συνταγή Γιώργος Κρεουζής Αγγελική Πετράκη