Kέικ με σοκολάτα και καραμέλα και επικάλυψη σοκολάτας και τριμμένης γκοφρέτας


Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗΣ ΓΚΟΦΡΕΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Kέικ με σοκολάτα και καραμέλα και επικάλυψη σοκολάτας και τριμμένης γκοφρέτας

Υλικά
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
260 γρ. γάλα χλιαρό προς κρύο
440 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύσμα λεμονιού
3 - 4 σταγόνες άρωμα καραμέλας
400 γρ. φαρίνα κόκκινη
4 κ.σ κακάο

Χτυπάω βούτυρο - ζάχαρη να αφρατέψει, μετά ρίχνω ένα - ένα τα αυγά χτυπώντας, το ξύσμα, το γάλα, τις βανίλιες και το άρωμα .
Τέλος ρίχνω λίγο - λίγο το αλεύρι χτυπώντας.
Βουτυρώνω μια φόρμα κέικ και αλευρώνω καλά παντού, μετά ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις για μία ώρα.

Επικάλυψη:
Σε κατσαρολάκι βάζω περίπου 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και όταν πάει να πάρει βράση, αποσύρω και ρίχνω μέσα μία κουβερτούρα γάλακτος και λίγο σιρόπι καραμέλα. 
Δεν ακουμπώ για 4 λεπτά.
Μετά τα 4 λεπτά ανακατεύω με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και περιχύνω το κέικ μου.
Συνταγή Γιώργος Κρεουζής Αγγελική Πετράκη.