Σπανακόρυζο



ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρω σε λάδι ένα κρεμμύδι, 2 καρότα σε φέτες, πράσο, φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μυρωδικά διάφορα, κυρίως άνηθο. 
  2. Συμπληρώνω το σπανάκι (περίπου μισό κιλό) πλυμένο και χοντροκομμένο, αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω για 10 - 15 λεπτά. 
  3. Διαλύω μια κουταλιά της σούπας πελτέ σε ένα φλυτζάνι νερό και προσθέτω στην κατσαρόλα. 
  4. Όταν πάρει βράση πάλι προσθέτω μια χούφτα περίπου ρύζι και χαμηλώνω να σιγοβράσει ανακατεύοντας που και που και συμπληρώνοντας νερό αν χρειάζεται. 
  5. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι σβήνω τη φωτιά και ρίχνω λίγο λεμόνι και λίγο ωμό λάδι και αφήνω 10 λεπτά να σταθεί πριν σερβίρω. 
  6. Λάδι πολύ δεν έβαλα, δεν ήθελα να βγει πολύ επιβαρυμένο.

Credits: Βασιλική Φαρμάκη, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Φτιάξτε επίσης: