ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρω σε λάδι ένα κρεμμύδι, 2 καρότα σε φέτες, πράσο, φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μυρωδικά διάφορα, κυρίως άνηθο.
- Συμπληρώνω το σπανάκι (περίπου μισό κιλό) πλυμένο και χοντροκομμένο, αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω για 10 - 15 λεπτά.
- Διαλύω μια κουταλιά της σούπας πελτέ σε ένα φλυτζάνι νερό και προσθέτω στην κατσαρόλα.
- Όταν πάρει βράση πάλι προσθέτω μια χούφτα περίπου ρύζι και χαμηλώνω να σιγοβράσει ανακατεύοντας που και που και συμπληρώνοντας νερό αν χρειάζεται.
- Όταν είναι έτοιμο το ρύζι σβήνω τη φωτιά και ρίχνω λίγο λεμόνι και λίγο ωμό λάδι και αφήνω 10 λεπτά να σταθεί πριν σερβίρω.
- Λάδι πολύ δεν έβαλα, δεν ήθελα να βγει πολύ επιβαρυμένο.
Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη