Kinder Delice γίγας

Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν!

Υλικά

Παντεσπάνι

5 αυγά
80 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
40 γρ κακάο
150 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες

Σιρόπι

100 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
Βράσιμο 2 λεπτά από το σημείο βρασμού

Γέμιση

250 γρ μασκαρπόνε
150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
90 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια υγρή βανίλια

Επικάλυψη σοκολάτας

200γρ κουβερτούρα
300 γρ μερέντα
50 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε και την βανίλια.
Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε σιγά - σιγά στα αυγά ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο δίσκους.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνει σαντιγί. 
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να αφρατέψουν.
Βάζουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι, αλείφουμε με σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο, αλείφουμε με σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν μαρί, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την Μερέντα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω την λιωμένη σοκολάτα.
Δημιουργός συνταγής: Litsa Kokkoni