Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα



Μια συνταγή της κυρίας Aggeliki Malliara για ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα

Για τους λάτρεις του χαλβά και της σοκολάτας!

Υλικά
1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό,
1 κούπα λάδι(μισό ηλιέλαιο, μισό ελαιόλαδο)
λίγη κανέλα

Σιρόπι:
δυο κούπες ζάχαρη,
4 κούπες νερό,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
φλούδες από πορτοκάλι.
100 ml κρέμα γάλακτος,
125 γρ κουβερτούρα.

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το σιρόπι. 
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. \
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε χωρίς να πάρει πολύ χρώμα. 
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και ρίχνουμε με πολύ μεγάλη προσοχή το σιρόπι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. 
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και ρίχνουμε το ένα μέρος στη φόρμα. 
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε 80 γρ. τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε 
Το ρίχνουμε από πάνω. 
Ζεσταίνουμε 100ml κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. 
Ξεφορμάρουμε το χαλβά και περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα!