Μια συνταγή από το κανάλι στο Youtube LIVE KITCHEN CHANNEL για ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ εκτελεσμένη από την κυρία Stella Emmanouil στην ομάδα στο Facebook ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Ζαμπονοκασερόπιτα
Ευκολη και πεντανοστιμη πιτουλα που γινεται πολυ πολυ γρηγορα!
Η συνταγή έχει 100% επιτυχια!!
Η μονη διαφορα με την αρχικη συνταγη ειναι οτι εβαλα 350 γρ. μιξ 3 τυριων τριμμενο γιατι δεν ειχα εμενταλ!
Υλικα:
450 γρ. φύλλο κρουστας για πιτες
350 γρ. ζαμπον κομμενο σε κομματακια
350 γρ. τυρι εμενταλ σε κομματακια
2 κ.σ. γιαουρτι στραγγιστο
Υλικα:
450 γρ. φύλλο κρουστας για πιτες
350 γρ. ζαμπον κομμενο σε κομματακια
350 γρ. τυρι εμενταλ σε κομματακια
2 κ.σ. γιαουρτι στραγγιστο
70 γρ. ελαιολαδο
3 αυγα
250 γρ. γαλα
2 κ.σ. αλευρι
20 γρ. ελαιολαδο
1 κ.γ. αλατι
Ταψι 40x27εκ.
Εκτελεση:
Σ ένα μπολ ανακατευουμε το γιαουρτι, το ζαμπον και το εμενταλ.
3 αυγα
250 γρ. γαλα
2 κ.σ. αλευρι
20 γρ. ελαιολαδο
1 κ.γ. αλατι
Ταψι 40x27εκ.
Εκτελεση:
Σ ένα μπολ ανακατευουμε το γιαουρτι, το ζαμπον και το εμενταλ.
Επειτα σε ενα αλλο μπολ αναμιγνυουμε τα αυγα, το γαλα, το αλευρι, τα 20 γρ ελαιολαδο, το αλατι.
Αλειφουμε ενα ταψι με το ελαιολαδο και στη βαση του και στα τοιχωματα, στρωνουμε 2 φυλλα κρουστας, τα ραντιζουμε με ελαιολαδο και βαζουμε λιγη απ τη γεμιση διασπαρτα στο φυλλο.
Συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα και καλυπτουμε με αλλα 2 (φυλλα).
Κοβουμε σε κομματια και ριχνουμε το μειγμα.με το γαλα σε ολο το ταψι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα για περιπου 50λεπτα στους 180c
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί