Φρέσκα καλαμάρια με ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου‎ για ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φρέσκα καλαμάρια με ρύζι

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια
1 κούπα του νεσκαφέ ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ
2 ντομάτες ώριμες
1/2 κρασοπότηρο ούζο
αλάτι πιπέρι
1/2 κιλό ρύζι ΚΑΡΟΛΊΝΑ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουνε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια με λίγο νερό για να φύγει η σπιρτάδα του. Ρίχνουμε τα καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες, τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ρίχνουμε πελτέ.
Συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα και σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και ψήνουμε στη χύτρα για 20' ή σε ανοιχτή κατσαρόλα για 40'.
Όταν ανοίξουμε τη κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για αλλά 20'.
Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 20'σε ένα λεκανάκι με σόδα.
Θα γίνουν πολύ πιο αφράτα.