Γαλακτομπούρεκο μπουρεκάκια


ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Έγιναν πολύ εύγεστα!
Η συνταγή από την αδερφή μου δεν την αλλάζω με καμία άλλη.

Υλικά:
ένα πακέτο φύλλο,
1.100 γραμμάρια γάλα,
220 γραμμάρια ζάχαρη,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 της εκατό λιπαρά,
110 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
2 βανίλιες,
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο.

Σιρόπι:
600 γραμμάρια ζάχαρη,
400 γραμμάρια νερό,
2 κουταλιές γλυκόζη 
Τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά περίπου και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και βάζουμε στη φωτιά.
Σε άλλο μπολ βάζω το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το σιμιγδάλι και τα χτυπάω με το μίξερ.
Αφού έχει ζεστάνει καλά το μείγμα στην κατσαρόλα το παίρνω και το ρίχνω σιγά - σιγά στο μπολ.
Συνεχίζω να τα χτυπάω όλα μαζί με το μίξερ για ένα λεπτό περίπου.
Έπειτα το βάζω πάλι στην κατσαρόλα και το ανακατεύω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την κατεβάζω από την φωτιά, βάζω το βούτυρο, δύο κουταλιές περίπου, και τις βανίλιες και την αφήνω στην άκρη να μισοκρυώσει.
Έπειτα κόβω τα φύλλα στην μέση, βάζω 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κρέμα και τα τυλίγω σε ρολό όπως τον μπακλαβά!
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο για περίπου 50 λεπτά.
Έπειτα σιροπιάζουμε με ΚΡΥΟ σιρόπι!!!


Credits:
Ξένια Δάρρα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπουρεκάκια γαλακτομπούρεκο