Γαλακτομπούρεκο μπουρεκάκια


Μια συνταγή της κυρίας Ξένιας Δάρρα για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαλακτομπούρεκο μπουρεκάκια

Η συνταγή από την αδερφή μου δεν την αλλάζω με καμιά άλλη.

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο,
1100 γραμμάρια γάλα,
220 γραμμάρια ζάχαρη,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 της εκατό λιπαρά,
110 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
2 βανίλιες,
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο

Σιρόπι:
600 γραμμάρια ζάχαρη,
400 γραμμάρια νερό,
2 κουταλιές γλυκόζη (τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά περίπου και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει)

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το μισό την ζάχαρη την μισή και την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στην φωτιά σε άλλο μπολ βάζω το υπόλοιπο γάλα, ζάχαρη, τα αυγά, το σιμιγδάλι και τα χτυπάω με το μίξερ αφού έχει ζεστάνει καλά το μείγμα στην κατσαρόλα το παίρνω και το ρίχνω σιγά σιγά στο μπολ συνεχίζω να τα χτυπάω όλα μαζί με το μίξερ για ένα λεπτό περίπου έπειτα το βάζω πάλι στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά βάζουμε το βούτυρο δύο κουταλιές περίπου και τις βανίλιες και την αφήνουμε στην άκρη να μισοκρυώσει.
Έπειτα κόβουμε τα φύλλα στην μέση βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας γεμάτες κρέμα και τα τυλίγουμε ρολό όπως τον μπακλαβά! και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο περίπου 50' έπειτα του βάζουμε το σιρόπι κρύο.