Αφράτη Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα μελωμένη, ζουμερή, αφράτη, όνειρο!!!!

ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


Μελωμένη, ζουμερή, αφράτη, όνειρο!!!!


Υλικά

  • 6 αυγά, 
  • 1 κούπα ζάχαρη, 
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη, 
  • 1 φακελάκι μπέικιν, 
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα, 
  • ¼ κ.γ γαρύφαλλο, 
  • 1½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα, 
  • 2 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα ή κακάο

Σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη, 
  • 2 κούπες, νερό, 
  • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι, 
  • 3 κ.σ κονιάκ


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε από την ώρα που θα βράσει 4 - 5 λεπτά. 
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλυκό.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά να ενσωματωθούν. 
  4. Βουτυρώνουμε ταψί 30αρι και ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. 
  6. Σιροπιάζουμε και αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι.

Καρυδόπιτα μελωμένη, ζουμερή, αφράτη, όνειρο!!!!

Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη, συνταγή Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget