ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Μελωμένη, ζουμερή, αφράτη, όνειρο!!!!
Υλικά
- 6 αυγά,
- 1 κούπα ζάχαρη,
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη,
- 1 φακελάκι μπέικιν,
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα,
- ¼ κ.γ γαρύφαλλο,
- 1½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα,
- 2 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα ή κακάο
Σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη,
- 2 κούπες, νερό,
- 1 κουταλιά χυμό λεμόνι,
- 3 κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε από την ώρα που θα βράσει 4 - 5 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλυκό.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά να ενσωματωθούν.
- Βουτυρώνουμε ταψί 30αρι και ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη.
- Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε και αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι.
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη, συνταγή Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
