Τούρτα Ferrero Rocher



Μια συνταγή της κυρίας Voula Damala για ΤΟΥΡΤΑ FERRERO ROCHER εκτελεσμένη από την κυρία Σούλα Λεβέντη στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Τούρτα Ferrero Rocher

Για το παντεσπανι
Χρησιμοποιησα 30αρα φορμα αποσπωμενη. 
Μπορειτε και μικροτερη θα γινει πιο ψηλο.
2 κουπες ζαχαρη
1 και 3/4 κουπας αλευρι για ολες τις χρησεις
3/4 κουπας κακαο
1 και 1/2 κουταλακι γλυκου σοδα
1 και 1/2 κουταλακι γλυκου μπεικιν
1 κουταλακι κοφτο αλατι
2 βανιλιες
2 αυγα
1 κουπα γαλα
1/2 κουπα σπορελαιο
1 κουπα βραστο νερο

Ολα μαζι σε μπολ μεγαλο ανακατευουμε με το συρμα εκτος το νερο που το ριχνουμε τελευταιο. Λαδωνουμε τη φορμα, βαζουμε αντικολλητικο χαρτι και ριχνουμε το μειγμα. 
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 στις αντιστασεις για 50 λεπτα.
Εγω εκοψα 3 δισκους παντεσπανι.

Για τη γεμιση
500 γρ κρεμα γαλακτος πληρης
1 κουταλια σουπας λικερ cahlua (προαιρετικα)
400 γρ nutella ή πραλινα φουντουκιου
1 κουταλια σουπας κακαο
150 γρ φουντουκια ψημενα αναλατα

Χτυπαμε την κρεμα να αφρατεψει και προσθετουμε την πραλινα, το κακαο και το λικερ (αν θελουμε). Εγω δεν εβαλα αχνη γιατι η κρεμα γαλακτος που παιρνω εχει ηδη μεσα λιγη. Εσεις αν θελετε προσθεστε 1/2 κουπα.
Χτυπαμε μεχρι να γινει σαντιγυ. Τελος προσθετουμε τα φουντουκια.
Ετοιμη.!!!

Στρωνουμε το ενα παντεσπανι και βαζουμε γεμιση. 
Μετα τα υπολοιπα. 
Απο πανω εβαλα σοκολατακια ferrero rocher, φουντουκια τριμμενα και στα πλαινα επισης!!

Για τη γκαναζ εβαλα 150 γρ. βουτυρο σε κατσαρολακι να ζεσταθει να λιωσει σιγα και εριξα 5 κουταλιες σουπας ζαχαρη, 4 κουταλιες κακαο και 3 κουταλιες νερο. 
Ανακατευα συνεχεια με συρμα για 1 λεπτο και αφησα να κρυωσει λιγο.
Εξαιρετικη και  για επικαλυψη σε κεικ!