Ρολάκια γαλακτομπούρεκο



Μια συνταγή της κυρίας Sofia Karasarou για ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρολάκια γαλακτομπούρεκο

Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
200 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
600 γρ. νερό.
Χυμό από μισό λεμόνι
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από 1 πορτοκάλι

Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα (κρατάμε από αυτό μια κούπα)
4 αυγά και ένα κροκάδι
200 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50γρ. βούτυρο (όχι λιωμένο)
2 βανιλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Πρώτα κάνω το σιρόπι για να κρυώσει .
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφήνω αφού πάρει βράση 6 με 7 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη τα αυγά τα χτυπάω με το σύρμα και προσθέτουμε το γάλα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. 
Αφήνουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνουμε το μισό και το διπλώνουμε στην μέση. 
Κόβουμε σε τρία ίσα μέρη και βάζουμε από μία κουταλιά κρέμα στην μέση της μιας άκρης.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό όχι πολύ σφιχτά.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 36×25 και ρίχνουμε από πάνω όταν τελειώσουμε όσο βουτυράκι μας έμεινε.
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Μόλις βγούνε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. 
Βγαίνουν 35 με 36 κομμάτια.