Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια (Συνταγή + Βίντεο)

Μια συνταγή για ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από κανάλι στο Youtube Dimitrios Makriniotis


Εύκολα και  νόστιμα τυροπιτάκια 

Υλικά για το ζυμάρι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. γιαούρτι 5-10%
1 μεσαίο αυγό
170 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
Μια πρέζα μυρωδικά (ρίγανη,θυμάρι κ.α)
1 αυγό για την επάλειψη

Υλικά για την γέμιση
250 γρ. τυρί φέτα
1 μεσαίο αυγό
Πιπέρι

Εκτέλεση για το ζυμάρι
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι μας και τα χτυπάμε με τον γάντζο,
σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι.
Έπειτα, βγάζουμε το ζυμάρι από τον κάδο, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα, σε θερμοκρασία δωματίου, να ξεκουραστεί.

Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι,
διαλύοντας την φέτα σε μικρά κομμάτια.
Αφού το ζυμάρι μας ξεκουραστεί, στον πάγκο που θα το ανοίξουμε ρίχνουμε λίγο αλεύρι και με έναν πλαστή το ανοίγουμε όλο σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.
Αμέσως μετά, με την βοήθεια ενός κουπάτ ή ότι άλλο έχουμε (ποτήρι, κούπα κλπ), κόβουμε στρογγυλά ζυμαράκια διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών και τα γεμίζουμε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση.
Έπειτα, βρέχουμε περιμετρικά με το χέρι μας το ζυμάρι στην άκρη του και το διπλώνουμε δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. Αν θέλουμε να μην βγει έξω το τυρί τα πιέζουμε με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
Τέλος, τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με ένα πινελάκι με το αυγό, που πριν έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολάκι με μια κ.σ νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για
18 με 20 περίπου λεπτά.