Πανεύκολο καλοκαιρινό γλυκό με παντεσπάνι, σαντιγί και σοκολάτα



ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ, ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά παντεσπάνι:
4 αυγά,
1 ποτήρι ζάχαρη,
μισό ποτήρι γάλα φρέσκο,
μισό ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι γεμάτο αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κ.γ μπέικιν

ΣΙΡΟΠΙ:
1 ποτήρι γάλα φρέσκο παγωμένο

ΣΑΝΤΙΓΊ:
2 φακελάκι γκαρνί σκόνη χτυπημένο όπως αναγράφει η συσκευασία

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou


ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
250 γρ κρέμα γάλακτος,
250 γρ κουβερτούρα,
2 κ.σ. Βιτάμ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε αυγά - ζάχαρη.
Ρίχνουμε γάλα - σπορέλαιο.
Τέλος τα υπόλοιπα σιγά - σιγά.
Λαδώνουμε το πυρέξ ή ταψί (26Ν), ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά, φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Όταν το βγάζουμε όπως είναι καυτό το σιροπιάζουμε με το κρύο γάλα.
Αφού κρυώσει τελείως βάζουμε πάνω την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε με προσοχή το κρύο ΓΛΑΣΣΟ.
Και στην συνέχεια πάλι το βάζουμε στο ψυγείο.