
Υλικά
Παντεσπάνι
4 αυγά,1 ποτήρι ζάχαρη,
μισό ποτήρι γάλα φρέσκο,
μισό ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι γεμάτο αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κ.γ μπέικιν
Σιρόπι
1 ποτήρι γάλα φρέσκο παγωμένοΣαντιγί
2 φακελάκι γκαρνί σκόνη χτυπημένο όπως αναγράφει η συσκευασίαΓλάσο σοκολάτας
250 γρ κρέμα γάλακτος,
250 γρ κουβερτούρα,
2 κ.σ. Βιτάμ
2 κ.σ. Βιτάμ
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
Χτυπάμε αυγά - ζάχαρη.Ρίχνουμε γάλα - σπορέλαιο.
Τέλος τα υπόλοιπα σιγά - σιγά.
Λαδώνουμε το πυρέξ ή ταψί (26Ν), ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά, φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Όταν το βγάζουμε όπως είναι καυτό το σιροπιάζουμε με το κρύο γάλα.
Αφού κρυώσει τελείως βάζουμε πάνω την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε με προσοχή το κρύο ΓΛΑΣΣΟ.
Και στην συνέχεια πάλι το βάζουμε στο ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou