Σπανακότυροπιτα σε μπαστούνακια με σπιτικό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακότυροπιτα σε μπαστούνακια με σπιτικό φύλλο

Υλικά
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι, 
1/2 κ.γ ζάχαρη, 
2 κ.γ. αλάτι
χλιαρό νερό όσα πάρει, να γίνει μία ζύμη μέτρια, ούτε μαλακή ούτε σφιχτή
½ κ.γ. ζάχαρη 
2 κ.γ. αλάτι.

Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
½ ματσάκι μυρώνια
½ ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πράσα, το πράσινο μέρος.
300 γρ. ανθότυρο, 
200 γρ. μανούρι
2 αυγά χτυπημένα,
1/2 ποτήρι γάλα, 
2 κ.σ σιμιγδάλι, 
5 κ.σ ελαιόλαδο,
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο μαζί με 100 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα.
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σπανάκι σε δόσεις τα μυρώνια, τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το γάλα και το σιμιγδάλι και αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, τα αυγά, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 14 μπάλες και τα ανοίγουμε σε φύλλα σαν ένα πιάτο. 
Βάζουμε 7 φύλλα μαζί, ενδιάμεσα ρίχνουμε ελαιόλαδο, ανοίγουμε ένα μεγάλο σε σχήμα τετράγωνο.
Χωρίζουμε τη γέμιση με το σπανάκι στα 4. 
Αλείφουμε το φύλλο με λάδι - βούτυρο. 
Τοποθετούμε στις δύο άκρες γέμιση, φτιάχνουμε δύο ρολά και το μοιράζουμε στη μέση. 
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το άλλο φύλλο 
Τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και αλείφουμε και από πάνω με λάδι και λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα.