Τιραμισού



Μια συνταγή της κυρίας Georgia Chatzimanoli-Grimwood για ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.


Τιραμισού

ΥΛΙΚΆ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΌΝΕ
2 ΚΡΕΜΕΣ ΓΆΛΑΚΤΟΣ, 300 ML Η ΚΆΘΕ ΜΊΑ
3 ΜΕ 4 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΛΙΚΕΡ (ΕΓΏ ΕΒΑΛΑ BAILEY'S)
3 Κ.Γ. ΚΑΦΕ
2 Κ.Γ ΚΑΚΑΟ
2 ΜΕ 2,5 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΌ
ΛΙΓΟ ΚΑΚΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΊΩΜΑ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ.
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΑ ΜΑΣΚΑΡΠΌΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ, ΤΟ ΛΙΚΈΡ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΆΧΝΗ.
ΜΌΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ,
ΑΦΟΎ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ Ο ΚΑΦΕΣ ΑΡΧΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΥΡΕΞ.
ΑΦΟΥ ΚΑΛΎΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΆΤΟ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΉ ΚΡΈΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΊΑ ΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΦΟΎ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΒΡΈΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ.
ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΌΛΟΙΠΗ ΚΡΈΜΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΚΆΟ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΊΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
ΟΣΟ ΜΈΝΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΓΊΝΕΤΕ ΚΑΛΎΤΕΡΟ!!!!