Εύκολη τούρτα πορτοκάλι

Υλικά

Για το παντεσπανι

Χωριζουμε 5 αυγα σε κροκους - ασπραδι.
Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπαμε τους κροκους με 5 κουταλιες ζαχαρη, 2 βανιλιες και ξυσμα πορτοκαλιού για 3 λεπτά.
Ενωνουμε τα 2 μίγματα και προσθετουμε με απαλες κινησεις 5 γεματες κουταλιες αλευρι γ.ο χ.
Ψηνουμε για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φουρνο, στους 200 βαθμούς.
Σιροπιαζουμε με ενα ελαφρυ σιροπι απο 1μιση ποτηρι ζαχαρη και 1μιση νερο. Βραζουμε 2 λεπτα.

Για την κρέμα

2 φακελακια γκαρνι σαντιγί τα χτυπαμε με 1 ποτηρι γαλα. 
Οταν αφρατεψει ριχνουμε 2 κουταλιες αχνη και 2 γιαουρτακια.

Για την κρέμα πορτοκάλι

2μιση ποτηρια χυμο πορτοκαλιου
5 κουταλιες κορν φλαουρ
1 βανιλια και 1 κουπα ζαχαρη
Τα βραζουμε μεχρι να πηξει.

Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου