Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλό μοσχαράκι κιλότο ή χτένι
5 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
αλάτι
πιπέρι
φύλλα δάφνης
δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο σοτάρουμε το κρέας με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες, το αλεύρι ανακατεύουμε δύο τρεις γύρους να ψηθεί λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο ένα ποτήρι νερό, κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι.
Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.