Το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό του καλοκαιριού



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό του καλοκαιριού

Με Μπισκότα - Κρέμα - Σάλτσα Φρέσκιας Φράουλας!

ΣΥΝΤΑΓΉ:
Στρώνουμε σε ταψί ή τάπερ (30 χ 27 Νο) 2 σειρές μπισκότα πτιμπέρ.

Κάνουμε μια κρέμα με:
1 λίτρο γάλα,
80 γρ Κάστερ Πάουντερ ή 100 γρ κορν φλάουρ,
5 κ σ. ζάχαρη

Όπως είναι καυτή ρίχνουμε την μισή πάνω στα μπισκότα.
Πάνω στην κρέμα βάζουμε 2 σειρές μπισκότα.
Και ρίχνουμε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
Πλένουμε 500 γρ. φράουλες, τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε μέσα 4 κ.σ. ζάχαρη και το χυμό 1 λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο όλη νύχτα.
Την επόμενη βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και ρίχνουμε τα υγρά που βγάλαν σε κατσαρολίτσα.
Βάζουμε μέσα 2 κ.σ. κορν φλάουρ, 2 ποτήρια τσαγιού νερό, 2 κ.σ. ζάχαρη, 1 φακελακι ζελέ φράουλας σκόνη, τα βάζουμε στην εστία στο χαμηλό, ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε και τις φράουλες.
Βράζουμε για 3 λεπτά.
Το κατεβάζουμε, αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.