Το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό του καλοκαιριού



ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Με Μπισκότα - Κρέμα - Σάλτσα Φρέσκιας Φράουλας!

ΣΥΝΤΑΓΉ:
Στρώνουμε σε ταψί ή τάπερ (30 χ 27 Νο) 2 σειρές μπισκότα πτιμπέρ.

Κάνουμε μια κρέμα με:
1 λίτρο γάλα,
80 γρ Κάστερ Πάουντερ ή 100 γρ κορν φλάουρ,
5 κ σ. ζάχαρη

Όπως είναι καυτή ρίχνουμε την μισή πάνω στα μπισκότα.
Πάνω στην κρέμα βάζουμε 2 σειρές μπισκότα.
Και ρίχνουμε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
Πλένουμε 500 γρ. φράουλες, τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε μέσα 4 κ.σ. ζάχαρη και το χυμό 1 λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο όλη νύχτα.
Την επόμενη βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και ρίχνουμε τα υγρά που βγάλαν σε κατσαρολίτσα.
Βάζουμε μέσα 2 κ.σ. κορν φλάουρ, 2 ποτήρια τσαγιού νερό, 2 κ.σ. ζάχαρη, 1 φακελακι ζελέ φράουλας σκόνη, τα βάζουμε στην εστία στο χαμηλό, ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε και τις φράουλες.
Βράζουμε για 3 λεπτά.
Το κατεβάζουμε, αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.