
Με Μπισκότα - Κρέμα - Σάλτσα Φρέσκιας Φράουλας!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε σε ταψί ή τάπερ (30 χ 27 Νο) 2 σειρές μπισκότα πτιμπέρ.
80 γρ Κάστερ Πάουντερ ή 100 γρ κορν φλάουρ,
5 κ σ. ζάχαρη
Κάνουμε μια κρέμα με:
1 λίτρο γάλα,80 γρ Κάστερ Πάουντερ ή 100 γρ κορν φλάουρ,
5 κ σ. ζάχαρη
Όπως είναι καυτή ρίχνουμε την μισή πάνω στα μπισκότα.
Πάνω στην κρέμα βάζουμε 2 σειρές μπισκότα.
Και ρίχνουμε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Πάνω στην κρέμα βάζουμε 2 σειρές μπισκότα.
Και ρίχνουμε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Σάλτσα φράουλας
Πλένουμε 500 γρ. φράουλες, τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε μέσα 4 κ.σ. ζάχαρη και το χυμό 1 λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο όλη νύχτα.
Την επόμενη βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και ρίχνουμε τα υγρά που βγάλαν σε κατσαρολίτσα.
Βάζουμε μέσα 2 κ.σ. κορν φλάουρ, 2 ποτήρια τσαγιού νερό, 2 κ.σ. ζάχαρη, 1 φακελακι ζελέ φράουλας σκόνη, τα βάζουμε στην εστία στο χαμηλό, ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε και τις φράουλες.
Ρίχνουμε μέσα 4 κ.σ. ζάχαρη και το χυμό 1 λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο όλη νύχτα.
Την επόμενη βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και ρίχνουμε τα υγρά που βγάλαν σε κατσαρολίτσα.
Βάζουμε μέσα 2 κ.σ. κορν φλάουρ, 2 ποτήρια τσαγιού νερό, 2 κ.σ. ζάχαρη, 1 φακελακι ζελέ φράουλας σκόνη, τα βάζουμε στην εστία στο χαμηλό, ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε και τις φράουλες.
Βράζουμε για 3 λεπτά.
Το κατεβάζουμε, αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.
Το κατεβάζουμε, αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou