Αφράτο παγωτό βανίλια



Μια συνταγή της κυρίας Margarita Kariwtou για ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Αφράτο παγωτό βανίλια

Αφράτο και μαλακό χωρίς κρυστάλλους!

Υλικά
500 γρ. Κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά, κρύα (οποιαδήποτε ζωική κρέμα γάλακτος θέλετε αρκεί να έχει 35% λιπαρά για να πήξει με το χτύπημα) (ΟΧΙ φυτική ΟΧΙ στο τενεκεδένιο κουτάκι)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο ( 400 γρ. περίπου)
2 - 3 βανίλιες σκόνη, όχι περισσότερες γιατί πικρίζει!

Εκτέλεση
Βάζω τα γαλακτοκομικά υλικά μου στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
Χτυπάω με μίξερ χειρός στην πιο δυνατή του ταχύτητα για 5 λεπτά ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Σε άλλο μπολ το ζαχαρούχο, λιγότερα λεπτά χτύπημα να αφρατέψει.
Με μαρίζ (σπάτουλα) ανακατεύω (διπλώνω) την σαντιγί απαλά και σιγά - σιγά στο ζαχαρούχο και προσθέτω τις βανίλιες.
Βάζω το παγωτό σε τάπερ που κλείνει καλά και μέσα σε σακούλα τροφίμων, στην κατάψυξη για 8 ώρες!
Σερβίρω απευθείας από κατάψυξη γιατί παραμένει αφράτο και μαλακό!

# Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει αν δεν θέλουμε σκέτο βανίλια:
* 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη ή 1-2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας
* Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα , αντί απλού
* Τρούφα, σταγόνες, ή φλέικς μαύρης, γάλακτος η λευκής σοκολάτας
* Διάφορους ξηρούς καρπούς
*Μπισκότα απλά ή γεμιστά σε μικρά κομμάτια
* Πουράκια σοκολάτας
* Γλυκά του κουταλιού σε κυβάκια και με το σιρόπι τους περιχύνουμε στο σερβίρισμα
* Ό,τι άλλο μας αρέσει!