Λαζάνια με κιμά και κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαζάνια με κιμά και κρέμα

ΥΛΙΚΑ
Για τον κιμά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 γαρυφαλλάκια
5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι κρασιού κρασί
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
3 - 4 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
βασιλικό
6 φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια
2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ
8 φετάκια μπέικον
5 φετάκια ζαμπόν κομμένα
600 με 700 γρ τυρί ένταμ τριμμένο

Για τη μπεσαμέλ
ελαιόλαδο
8 με 9 κουταλιές αλεύρι
1,5 λίτρο γάλα περίπου
2 αυγά
αλάτι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κούπα ζωμό που έχουμε βράσει κρεμμύδι, καρότα και μερικά κλωνάρια σέλινο

Λαζάνια πλατιά μια συσκευασία και λίγα ακόμη από δεύτερη
 
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να μαραθεί.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά και ανακατεύουμε.
Όταν πιει τα υγρά σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον πελτέ.
Αφήνουμε για ένα λεπτό να ψηθεί ανακατεύοντας, προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, αλάτι, πιπέρι το γαρύφαλλο και το μπαχάρι και αφήνουμε να βράσουν 35 με 40 λεπτά.
Το αφήνουμε με αρκετό ζουμάκι.

Για τη σάλτσα. 
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι να μαραθεί.
Ρίχνουμε το σκόρδο, κατόπιν όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν και να μείνει με αρκετό ζουμάκι
Σοτάρουμε το μπέικον και το ζαμπόν σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και τα προσθέτουμε στον κιμά.

Για τη μπεσαμελ. 
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το αλεύρι να ψηθεί λίγο ανακατεύοντας και εν συνεχεία λίγο - λίγο το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα να γίνει μια λεία και ρευστή κρέμα.
Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας γρήγορα να μην ψηθούν.
Στον πάτο του ταψιού ρίχνουμε σάλτσα και λίγο κιμά, στρώνουμε τα λαζάνια, πάνω από αυτά ρίχνουμε εναλλάξ σάλτσα, κιμά, μπεσαμέλ, τυρί και ξανά λαζάνια, σάλτσα, κιμά, μπεσαμέλ, τυρί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τελειώνουμε με τέταρτη στρώση από λαζάνια, μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά να πάρει χρώμα.