Παραδοσιακό Γιαννιώτικο σαραγλί



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Στεργιου για ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΡΑΓΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παραδοσιακό Γιαννιώτικο σαραγλί

Τα υλικά που θα χρειαστούμε
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
Μισό κιλό κανταιφη
Μια κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Δυο κουταλιές της σούπας φρυγανιά
300 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

ΣΙΡΌΠΙ
Ένα κιλό ζάχαρη
Τρία ποτήρια του νερού νερό
Ένα βαζάκι γλυκόζη. 400 γρ.
δύο ξυλάκια κανέλας
Φλούδα λεμονιού

Βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά .

Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι με τα χέρια μας και λίγο λάδι στα χέρια μας για να μην στεγνώσει.
Στον πάγκο μας τοποθετούμε τρία φύλλα κρούστας και τα περνάμε ένα - ένα με το λιωμένο βούτυρο .
Προσθέτουμε και κανταΐφι σε μια στρώση και από πάνω από το κανταΐφι καρύδια. 
Τυλίγουμε σε ρόλο.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το κανταΐφι. Βγαίνουν έξι ρολά.
Βουτυρώνουμε από όλες της πλευρές και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να παγώσει το βούτυρο και να κόβονται πιο εύκολα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου για μιάμιση ώρα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.