Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Στεργιου για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Τα υλικά που θα χρειαστούμε
Μισό κιλό τυρί φέτα...
3 αυγά

Για το ζυμάρι..
Ένα ποτήρι του νερού νερό
Ένα φλυτζάνι του καφέ λάδι..
Μια κουταλιά της σούπας ξύδι..
Αλάτι.
Μισό κιλό βούτυρο φυτικό..
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει . ζύμη μαλακή και εύπλαστη

Τα υλικά αυτά είναι για ταψί Νο38.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό και τα υπόλοιπα υλικά (όχι το βούτυρο).
Ζυμώνουμε και αφήνουμε για μισή με μία ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Μετά κόβουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και από το κάθε κομμάτι κόβουμε μικρά μπαλάκια μεγέθους μανταρινιού, όσα βγούνε (συνήθως βγαίνουν δύο οχτάδες).
Με τον πλάστη ανοίγουμε μικρά φύλλα μεγέθους πιάτου του φρούτου.
Με λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου βουτυρώνουμε με το χέρι μας τα φυλλαράκια τα οποία τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο σε δύο οχτάδες. Δεν λαδώνουμε τα φύλλα πάνω - πάνω στις δύο οχτάδες. 
Ανοίγουμε δύο φύλλα μεγάλα που να σκεπάζουν το ταψί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ το τυρί και προσθέτουμε και τα αυγά.
Αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση και τοποθετούμε από επάνω το άλλο φύλο.
Με λιωμένο βούτυρο περνάμε με πινέλο την πίτα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.