
Υλικά
1/2 κιλό τυρί φέτα3 αυγά
Για το ζυμάρι
1 ποτήρι του νερού νερό1 φλυτζάνι του καφέ λάδι..
1 κουταλιά της σούπας ξύδι..
Αλάτι.
1/2 κιλό βούτυρο φυτικό..
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει . ζύμη μαλακή και εύπλαστη
Εκτέλεση
Τα υλικά αυτά είναι για ταψί Νο38.Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό και τα υπόλοιπα υλικά (όχι το βούτυρο).
Ζυμώνουμε και αφήνουμε για μισή με μία ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Μετά κόβουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και από το κάθε κομμάτι κόβουμε μικρά μπαλάκια μεγέθους μανταρινιού, όσα βγούνε (συνήθως βγαίνουν δύο οχτάδες).
Με τον πλάστη ανοίγουμε μικρά φύλλα μεγέθους πιάτου του φρούτου.
Με λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου βουτυρώνουμε με το χέρι μας τα φυλλαράκια τα οποία τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο σε δύο οχτάδες. Δεν λαδώνουμε τα φύλλα πάνω - πάνω στις δύο οχτάδες.
Ανοίγουμε δύο φύλλα μεγάλα που να σκεπάζουν το ταψί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ το τυρί και προσθέτουμε και τα αυγά.
Αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση και τοποθετούμε από επάνω το άλλο φύλο.
Με λιωμένο βούτυρο περνάμε με πινέλο την πίτα.
Ανοίγουμε δύο φύλλα μεγάλα που να σκεπάζουν το ταψί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ το τυρί και προσθέτουμε και τα αυγά.
Αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση και τοποθετούμε από επάνω το άλλο φύλο.
Με λιωμένο βούτυρο περνάμε με πινέλο την πίτα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Στεργιου