Κρέπες



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΚΡΕΠΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρέπες

Η συνταγή που σας δίνω είναι για 2 δόσεις!

Υλικά
1 λίτρο γάλα
6 αυγά
100 γρ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
2 βανίλιες
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο - λίγο, μέχρι την πλήρη ενσωμάτωσή του. 
Το περνάμε από σήτα και το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί. 
Με τη βοήθεια μιας κουτάλας κι ενός αντικολλητικού τηγανιού ρίχνουμε μια κουταλιά μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις δυο πλευρές. 
Διατηρούνται 3 μέρες στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη και 10 μέρες στη κατάψυξης πάλι σκεπασμένες με μεμβράνη.
Εάν θέλετε να φτιάξετε αλμυρές κρέπες αφαιρέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια.