Ποντιακά πιροσκί με φέτα και λουκάνικο



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ποντιακά πιροσκί με φέτα και λουκάνικο

Το φούσκωμα απλά ΑΦΡΟΣ!

ΥΛΙΚΑ
(Για τη ζύμη)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά
1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
1 ποτήρι νερό (χλιαρό)
½ φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο, ή μαργαρίνη λιωμένη
Αλάτι (1 κ.σ.)
Ζάχαρη (1 κ.γλ.)
Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Μέσα στο χλιαρό γάλα με το νερό λιώνουμε τη μαγιά.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, μετά βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χεριά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα κι να ανέβει, έτσι πλάθεται πολύ εύκολα κι δεν θα σας μαζεύει.
Ανοίγουμε με πλάστη ένα φύλλο και με ένα μπολάκι κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια στο ίδιο μέγεθος και πάχος.
Βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε πιέζοντας καλά την ένωση.
Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν και μετά τηγανίζουμε.