Πιπερόπιτα με φέτα και σπιτικό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Mariana Atina για ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΟΚ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook Νοστιμιές


Πιπερόπιτα με φέτα και σπιτικό φύλλο

Γέμιση:
2 αυγά + 1 ασπράδι
200 γραμμάρια φέτα σπασμένα με χαίρει
300 γραμμάρια πιπεριά Φλωρίνης κομματάκια
Πολύ λίγο αλάτι 
μαϊντανό 
λίγο πιπέρι 
ρίγανη, 
5 - 6 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το φύλλο:
600 γραμμάρια αλεύρι ,
1/2 κ.γ. αλάτι, 
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι

Ζυμώνω καλά.
Το αφήνω 15 - 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγω τρία φύλλα.
Βάζω το πρώτο και τη μισή γέμιση, βάζω το δεύτερο και τη άλλη γέμιση, βάζω το τρίτο από πάνω, κάνω τον κόθρο, περνάω με κρόκο, πασπαλίζω με ρίγανη, ψήνω μία ώρα στους 170 βαθμούς.