Πιπερόπιτα με φέτα και σπιτικό φύλλο



ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ


Γέμιση:
2 αυγά + 1 ασπράδι
200 γραμμάρια φέτα σπασμένα με χαίρει
300 γραμμάρια πιπεριά Φλωρίνης κομματάκια
Πολύ λίγο αλάτι
μαϊντανό
λίγο πιπέρι
ρίγανη,
5 - 6 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το φύλλο:
600 γραμμάρια αλεύρι ,
1/2 κ.γ. αλάτι,
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι

Ζυμώνω καλά.
Το αφήνω 15 - 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγω τρία φύλλα.
Βάζω το πρώτο και τη μισή γέμιση, βάζω το δεύτερο και τη άλλη γέμιση, βάζω το τρίτο από πάνω, κάνω τον κόθρο, περνάω με κρόκο, πασπαλίζω με ρίγανη, ψήνω μία ώρα στους 170 βαθμούς.


Δημιουργός συνταγής: Mariana Atina

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!