
RED VELVET CUPCAKES
Υλικά
- 3/4 κούπας ξινόγαλο (177ml)
- 3/4 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1 ¼ κούπες αλεύρι γ.ο.χ (155g)
- ¾ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική (150g)
- ¼ κούπας ζάχαρη καστανή (50g)
- 2 κ.σ σκόνη κακάο (12g)
- ¾ κ.γ μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ αλάτι
- 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο (57g)
- ¼ κούπας ηλιέλαιο (60ml)
- 1 αυγό μεγάλο
- 1 ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
για την βουτυρόκρεμα
- 1 κούπα ζάχαρη (200g)
- 5 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ (40g)
- ¼ κ.γ αλάτι 1 κούπα φρέσκο γάλα (236ml)
- 1 κούπα βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου (226g)
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες.
- Σε μια κούπα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξινόγαλο με το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το αλεύρι, την κρυσταλλική και καστανή ζάχαρη, το κακάο, την σόδα και το αλάτι να ενωθούν καλά.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ.
- Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε άλλη μια φορά το χρώμα και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στις θήκες, όχι περισσότερο απο τα 2/3 γιατι δεν θα φουσκώσουν όπως πρέπει και θα χαλάσουν τα Cupcakes.
- Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε απο τις φόρμες.
- Αφού κρυώσουν τελείως γαρνίρουμε με την βουτυρόκρεμα.