Τυροκουλούρα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Τυροκουλούρα

Υλικά:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
1 κ.σ. ζάχαρη,
200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,
200 ml σπορέλαιο,
100 ml νερό χλιαρό
1 κ.γ. αλάτι,
800 γρ., ίσως και λίγο παραπάνω, αλεύρι (εδώ το ρυθμίζουμε εμείς)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ την μαγιά - ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε λίγο - λιγο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια αφρατη λεία ζύμη.
Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο στην ζύμη και ζυμωνουμε.
Λαδωνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη μέσα λαδωνοντας την ελαφρώς από πάνω.
Τη σκεπαζουμε για 1 ώρα.
Κόβουμε κομμάτια, συνολικά 9, τα φτιάχνουμε μπάλες, τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε 20 λεπτά.
Κάθε μπάλα την ανοίγουμε με το χέρι ένα φύλλο ίσα με ένα πιάτο φαγητού ρηχό.
Το αλείφουμε όλο με βούτυρο μαλακό.
Βάζουμε στην άκρη του τριμμένη φέτα και το ρολάρουμε να κλείσει.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί (28Νο) και βάζουμε το πρώτο ρόλο.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα.
Λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο και ρίχνουμε μέσα 50 γρ ελαιόλαδο.
Περιχυνουμε την τυροκουλουρα.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσει καλά.
Εμένα μου πήρε 45 λεπτά.