Κεφτεδάκια στο φούρνο και πατάτες με φλούδα στη λαδόκολλα



ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΦΛΟΥΔΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Για τα κεφτεδάκια
500 γρ κιμά ανάμεικτο μοσχάρι χοιρινό
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 ντομάτα στον τρίφτη
3 φέτες χωρίς κόρα μουλιασμένες και στυμμένες καλά
Λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι
1 αυγό

Βάζω όλα τα υλικά σ' ένα μπολ και ζυμώνω καλά για περίπου ένα τέταρτο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Πλάθω κεφτέδες και τους βάζω στην στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα του φούρνου.
Ρίχνω λίγο λάδι.
Κόβω 5 - 6 πατάτες κυδωνάτες με τη φλούδα αφού τις έχω πλύνει και τρίψει καλά με το συρματάκι.
Προσθέτω χονδρό αλάτι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, θρούμπι και ελαιόλαδο.
Τις τοποθετώ και αυτές στην λαδόκολλα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου γυρνώντας τα μια φορά.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ