Κεφτεδάκια στο φούρνο και πατάτες με φλούδα στη λαδόκολλα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΦΛΟΥΔΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κεφτεδάκια στο φούρνο και πατάτες με φλούδα στη λαδόκολλα

Για τα κεφτεδάκια
500 γρ κιμά ανάμεικτο μοσχάρι χοιρινό
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 ντομάτα στον τρίφτη
3 φέτες χωρίς κόρα μουλιασμένες και στυμμένες καλά
Λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι
1 αυγό

Βάζω όλα τα υλικά σ' ένα μπολ και ζυμώνω καλά για περίπου ένα τέταρτο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Πλάθω κεφτέδες και τους βάζω στην λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα.
Ρίχνω λίγο λάδι.
Κοβω 5-6 πατατες κυδωνατες με την φλούδα αφού τις έχω πλύνει και τρίψει καλά με το συρματακι, προσθέτω χονδρό αλάτι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, θρούμπι και ελαιόλαδο, τις τοποθετώ και αυτές στην λαδόκολλα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου γυρνώντας τα μια φορά.