Μοσχαράκι με πιλάφι



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μοσχαράκι με πιλάφι

Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό!!

ΥΛΙΚΑ
Μισή κούπα λάδι
1 κιλό μοσχάρι
1 κρεμμύδι καλά τριμμένο
Μισό κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά πολτό ντομάτας
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί (κόκκινο μπρούσκο)
1 κουταλάκι ξύδι (προαιρετικά)
Πιπέρι σε κόκκους
Μπαχάρι
2 φύλλα δάφνη
1 ½ φλιτζάνα ρύζι για πιλάφι
50 γρ. ή 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 ½ φλιτζάνες νερό ή ζωμό από κρέας
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και ανά διαστήματα τα αναποδογυρίζουμε για να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί
Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί ή το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι τους κόκκους πιπεριού και τα καρότα -αν θέλουμε -και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας
Ο χρόνος ψησίματος του κρέατος εξαρτάται από το πόσο τρυφερό είναι. Αν δούμε ότι δεν έχει βράσει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ρύζι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά το βούτυρο
Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό κρέατος ή το νερό και λίγο αλάτι και το σκεπάζουμε με το καπάκι να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά
Όταν το ρύζι «πιει» όλο του το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.