Γεμιστά κεκάκια (lamingtons) (Συνταγή + Βίντεο)

Μια συνταγή για ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ (LAMINGTONS) από κανάλι στο Youtube Dimitrios Makriniotis


Γεμιστά κεκάκια (lamingtons)

Υλικά για το κέικ
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
220 γρ. ζάχαρη
3 μεσαία αυγά
120 ml γάλα πλήρες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια

Υλικά για το σιρόπι κακάο
90 γρ. κακάο ION
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml νερό
30 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για τη γέμιση
NUCREMA

Για το γαρνίρισμα
Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση 
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν καλά. 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, που πριν έχουμε χτυπήσει , συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να τα ''πάρει'' το μείγμα μας, 
Αμέσως μετά, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί περίπου 25χ30 που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά. 
Αφού το κέικ μας ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε. 
Στη συνέχεια, βγάζουμε το κέικ από το ταψί, μαζί με το αντικολλητικό χαρτί, το σκεπάζουμε με ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί και με γρήγορες κινήσεις το τουμπάρουμε, ώστε να αφαιρέσουμε το χαρτί που είχαμε για το ψήσιμο. 
Αμέσως μετά, με ένα μαχαίρι, κόβουμε περιμετρικά, περίπου ένα εκατοστό από όλες τις πλευρές, ώστε να μην αφήσουμε κανένα σκληρό σημείο στο κέικ. 
Στη συνέχεια, το κόβουμε στη μέση, δημιουργώντας έτσι δύο κομμάτια ίδιας διάστασης. 
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για δέκα λεπτά και αμέσως μετά, με ένα κουτάλι, απλώνουμε όση ποσότητα NUCREMA θέλουμε, στα δύο κομμάτια του κέικ μας. 
Έπειτα, τουμπάρουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, ώστε να ενωθούν οι πλευρές με την NUCREMA και αμέσως μετά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμούμε. 

Εκτέλεση για το σιρόπι κακάο 
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το νερό, που πριν έχουμε βράσει και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 

Γαρνίρισμα 
Αφού έχουμε κόψει το κέικ μας σε κύβους, παίρνουμε τον έναν κύβο και τον βουτάμε στο σιρόπι με το κακάο από όλες τις πλευρές, ώστε να πάει παντού το σιρόπι.
 Αφού κρατήσουμε λίγο τον κύβο για να στραγγίξει, τον τοποθετούμε στο μπολ με το ινδοκάρυδο και τον γυρνάμε πάλι από όλες τις πλευρές, για να καλυφθεί καλά με ινδοκάρυδο. 
Τέλος, τοποθετούμε σε ένα σκεύος, που πριν έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τους υπόλοιπους κύβους. 
Διατηρούνται στο ψυγείο.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί